Varför fungerar inte bloggappen?

Är det fler än jag som har samma problem med att appen till telefonen vägrar att samarbeta. Jag blir bara utkastad ur den varje gång jag försöker gå in och skriva ett inlägg. Vilket är jättetrist då jag har halva min portfolio i telefonen och det är så mycket enklare om jag får dela med mig av dessa bilder via den istället för att sitta och kadda upp alla via iPaden eller daorn. Nej SURT är vad det är!

Bröllopssäsongen invigdes igår..

..och det gjordes även min nya kamera som jag bara ÄLSKAR! En Nikon D800 blev det och med mitt fasta 500/1,4 skapades magi och jag har otroligt mycket roligt material at gå igenom inför bildvisningen.
 
Har en rolig bild som visar en BTS bild som brudgummen tog. Där ser man min assistent, mig och bruden som jag fotar. Jag vade älskat om man kunde tagit kortet även bakom brudgummen, haha det hade varit en BTS det. Tills dess bjuder jag bara på en sneek peak som är tagen direkt ifrån kameran då jag ej hunnit gallrat igenom mina bilder men denna fastnade jag för direkt, enda tills jag såg bilden jag fick på ringarna, den blev nog favoriten på detaljbilderna och kommer hamna på min detaljvägg i studion sen.
 
 
        

Att fotografera Nyfödda

Innan de är två veckor är ju bland det mest underbara jag vet.. Sitter och kikar på all min rekvisita jag har i min ägo och ser att det är en hel del som jag ej använt ännu. Går igenom allt som skall ner till den nya studion som jag är igång kch bygger exakt just nu. I juni är det öppning och då skall allt vara klart och jag kommer satsa en hel del på att föreviga de små innan de är 14 dagar. 
 
Att sitta och välja ut vilka bilder jag ska ha i studion är svårt och jag är ju lite svag för de små nyfödda men vill ju ha en riktigt varierad studiomiljö där det finns något som passar för alla. Då får man gå igenom en hel del fotograferingsmaterial. Kan tänka mig att det finns en hel del som man missar. Ska börja med att ta kort på rekvisita högen jag har och visa upp så kunder som kommer vet att det finns en hel del att välja mellan. Detta kitet är ett av mina absoluta favoriter, det kan ju också bero på att jag köpte det för at fotografera min lilla kille i dom ;)
 
 
    

Smash the Cake fotografering

Igår blev det en fotografering av den lilla 1 åringen här hemma. Smash the Cake en mycket amerikaniserad fotografering som kan bli riktigt rolig om barnen tycker det är roligt. Meningen är ju att barnen ska få kladda ner sig och få äta lite grädde för det är mestadels vad tårtan består av och en massa färg. Det här är vad som blev igår och jag fick inviga mina heliumtub som jag har för dessa tillfällen.

        

Lillebror får kör taxi på 1 års dagen..

Då kom den stora dagen när den lilla killen skulle bli ett helt år. Tänk att tiden går så fort. Är dock gräsänka idag så det blir mest mys med lillebror och syster sen lite bakning till födelsedagskalaset och en hel del städning, åhh så roligt...


 

För ett år sedan..

 
Tänk vad mycket som kan hända på ett år. Jag skrev tidigare om när jag födde min dotter för 4 år sedan, vad hon gav mig för gåva i livet. Glädjen att vilja börja skapa och fotografera och hur tuff min graviditet var. För ett år sedan hade jag äntligen boat klart och fått upp min hylla som jag ville ha upp i mitt hem. Detta resulterade i att vattnet till slut gick morgonen därpå.

Mitt blodtryck brukar ligga på 75/95 och vid denna tidpunkt var det snarare 90/105 vilket gjorde att jag ej vågade köra bil, kunde inte gå upp för trapporna hör hemma utan att ta paus för rädslan över att svimma av helt. Jag blev så sjuk så till slut kände min moder att hon inte kunde sitta och titta på när jag rusade in och ut till alla läkarbesök, till specialläkaren Johannes på Mälardalens sjukhus för att åter igen se vad det var som gjorde att min barn inte växte som han skulle i magen och varför jag mådde så dåligt som jag gjorde. Havandeskapsförgiftning var svaret på den frågan.

Min moder kastade sig i bilen och körde i 9 timmar i streck veckan innan från Oppdal i Norge för att se över mig och en förlossning och ett första besök till en pytteliten liten kille fick hon öven vara med om innan hon åkte hem.

Bjuder på et av många självporträtt ifrån den här tiden.
 
      
      
 

Broken Dancers - Uppdaterad hemsida

Något, bara NÅGOT frånvarande har jag varit den senaste tiden. Igår släppte jag nyheten om att jag öppnar en ny studio till sommaren mitt i centrala Eskilstuna så har varit lite uppe i varv för det och donat och haft mig. Ska ner idag och kika på elen. Har uppdaerat hemsidan med om det är någon som är nyfiken så finns den här: www.kristin-photography.se
 
Sen har jag hunnit retuschera några bilder ifrån Bruket i Hälleforsnäs där jag fotograferade min ljuva halvtokiga ballerina så här kommer ett smakprov:
 
 
 

Broken Dancers

 
Nytt år och nya tag. Då var det dags igen, för ett år sedan var jag höggravid och otroligt sjuk. Gick inte en meter utanför huset och blev andfådd av att bara gå i trappen. Underbart högt blodtryck men med en underbart söt son i magen.

Nu har det gått snart en år sedan lillkillen kom till världen och nu är det dags att börja fotografera mina ballerinor igen. Ni har sett en försmak från Bruket där jag gjorde ett samarbete med Pierre Pocs, den andra gruppmedlemmen i namnet P&K Ninja.

Igår bar det av igen nu med min andra ballerina, denna gång visste jag exakt vilka bilder jag ville ha så fröken fick öva hemma i min trapp för att kunna återskapa den bilden när vi kom fram till Bruket. Första problemet vi stötte på var fönstret ni ser i bakgrunden. Inte för att det var motljus då jag brukar fotografera i det utan för att den blev en otroligt underlig lensflaire i form av fyrkanter på bild, från fönstret då. Är det i form av cirklar kan jag leva med det då det blir effektfullt men fyrkanter förstör bilden.

Att sedan sonen ville rymma och tyckte han skulle krypa i 45 årt gammal smuts och olja var ingen höjdare men ett gott skratt fick vi när vi lyfte upp honom. Så istället för att sitta bredvid mig på en filt fick jag bära en vild 1 åring och fotografera men vad gör det när vi fick till de bilderna jag så småningom kommer bjuda på ;)

Dessa är tagna direkt ur min iPad där jag överfört bilderna från kameran så med lite retuschering så ska vi se vart vi hamnar.

       
        

RIFO - Riksmästerskapen i fotografi

Idag fick jag veta att jag fått med en bild på årets RIFO tävling. Fick med en bild för visning på Bildexpo under namnet Amanda, AMANDA?! Har aldrig fotograferat en Amanda eller döpt någon av mina filer som jag har i min tävlingsmapp till Amanda så känner mig som ett riktigt frågetecken kan jag lova. Den enda bilden jag skickat digitalt som var ett kvinnligt porträtt var bilden som ni ser här under.

Ska söka med lykta genom hela informationsflödet på internet och jaga folk för att se om jag kan få ett svar på gåtan. Tills dess förbereder jag för en ballerinafotografering i Bruket imorgon. Håll utkik!


Ballerina Sanatorium

Fotograf Pierre Pocs och Kristin Lundberg aka P&K Ninjas.
 
Jag och fotografen Pierre Pocs som också är från stan har lekt ihop ett samarbete. När jag berättade att jag hade en kontakt på det nerlagda bruket i Hälleforsnäs och att vi borde åka dit och fota innan det rivs eller byggs om så fastnade Pierre direkt på ideen och tyckte att vi skulle fotografera med en modell. Råa industrilokaler där några skall bevaras och resten rivas. Lager 157 outlet är en av de lokaler som renoverats men ändå behållit det industriella och ligger i närheten av där vi var. Som ni nog sett vid det här laget så fotograferar jag en hel del ballerinor så jag kikade med duktiga ballerinan Sarah Aviaja Hammeken och undrade om hon ville vara med på vårat projekt, Sarah är alltid på ;)
 
Tanken var att leka med ljus men vi stötte på några problem. Dels ett objektiv som vägrade lägga fokusen rätt och mörker och dels att om det var kallt ute, så var det tio grader kallare inne i lokalerna. Lite elakt att frysa ihjäl en ballerina med andra ord. Pierre den odågan lyckades skrämma halvt ihjäl både mig och modell i de mörka lokalerna flertalet gånger vilket han såklart tyckte var förträffligt roligt, hämnden är så ljuv säger jag bara.
 
Både Sarah och jag får kalla kårar av att bara gå runt i dessa lokaler och när Pierre och jag var ute för att kolla upp lokalerna i denna stora byggnad fann jag gamla duschrum och även detta lilla krypin som ser ut att vara taget från något ifrån en skräckfilm så självklart var jag tvungen att fota ljuset på en stycke fotograf som egentligen inte ville vara med på bild. Ser ut som en liten serimördare, det gör han allt.
 
 

Hur som helst så var det riktigt roligt och även om vi båda spårade ur på vår grundidé så fick vi ett gäng riktigt bra och udda bilder på Sarah. Pierres egna bilder hittar ni på hans blogg http://pox.se/blogg

Samarbetsnamnet P&K Ninjas var något som vi kom fram till i och med att vi vr tvugna att ha svarta kläder och smyga omkring som små ninjas när vi lekte med ljuset och de långa slutartider, passar nog två tokar som oss.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa bilder här ovan kom till när vi fann en ljusstråle som slank igenom ett hål i taket så jag har fotograferat i det lilla naturliga ljuset vi fann. Man kan se hur kallt det är på bilderna med tanke på Sarahs utandning och att se så mycket partiklar flyga runt i ljusstrålen ger bara en allt större effekt för bilden i dessa slitna gamla lokaler.
 
 
Pierre fotograferar mig när jag instruerar Sarah på dagens sidoprojekt här ovan.
 
Och några av mina bilder ifrån detta utrymme, kunde inte låta bli att få fröken att agera lite mer på bilden än vanligt:
 
 
 
 

Fotobloggar
Toppblogg.se