Barnfotografering med clowntema

Det är ju inte bara ballerinor jag fotograferar här ute i de norska bergen utan även små underbara ballerinaclowner som gömmer sig ute i skogarna. Med flygande ballonger, ett evigt fnittrande och en liten röd näsa smyger de runt och gör små piruetter medans jag försöker få tag i kameran för att få unik bild av detta lilla mirakel som bara händer en gång om året. Se jag lyckades, direkt ur kameran så det ska bli spännande att även se denna film och gå igenom för att se vad mer jag fångat tör magiskt på bild.
 
   
 

På fotouppdrag i Norge - Dancing

Då var vi på uppdrag i Norge. Jag har börjat med mna IR-fotograferingar med dansare så detta är något nytt och spännande och vi skall se vad det blir av det är jag kommer hem och går igenom filmen, har idag fått hjälp av Barbara som tagit några BTS bilder här i Norge när jag jobbat vilket jag tackar för. Första bilden är när vi fotograferar Ir, en bild som behöver en hel del arbete innan jag kan visa det färdiga resultatet om ni inte vill se helt röda bilder ;)
 
Det blir bara en liten sneak peek ifrån dagen med några BTS där jag fotograferar både IR och mina ballerinabilder som här i Norge har fått ett helt nytt namn för denna typnav fotografering. vi fick gå en bra bit för att komma ner i forsen och stenstranden vi förevigade ballerinan på idag. Sen är det som sagt bara ett ytterst litet smakprov på det jag fotograferat, ni får hålla er tills jag visar resten.
 
 
    
    
   
 
 
 
 

Bröllopsporträtt av en gammal vän..

Igår fick jag äran att inte bara närvara utan få fotografera en av mina äldsta vänner när hon skulle gifta sig. Tur med vädret och en lång dag blev det med bland annat detta resultat.

Mer hann jag ej då jag i skrivande stund är på en rastplats i Idre påväg till Oppdal i Norge, där blir det barnfotografering och förevigandet av min ballerina som är med mig.. fortsättning följer..


Dancers - The Afterlife

På söndag bär det av på fotoäventyr i Norska skogarna. Dansaren till höger följer då med och vi ska fortsätta med bilder ifrån serien, broken dancers och vem vet kanske skapa oss något nytt när vi ändå håller på.

Fotoschema skrivs för fullt och som det ser ut så kommer jag även denna gång få fotografera en barnfotografering när jag är där vilket jag ser fram emot. Nu skall det smidas planer, en ny gruppsida med dansare som tema skall startas och nya projekt skall påbörjas :)


Make Up photoshoot

I höstas hade Make Up Store här i staden levande skyltdockor i sina skyltfönster och med kläderna ifrån Make Up Stores stora visning i Stockholm där de visade upp Bon Bon looken. Jag kunde ju få inte låta bli att ordna en location fotografering i en verkstad mitt i staden.

Jag hade förberett med blixtar men de vägrade att samarbeta med mig, tur är väl då att jag i vanliga fall alltid fotograferar i naturligt ljus när jag är på plats och arbetar. Många fina porträtt och med kontrasten mellan miljön och modellerna så var det rent ut sagt ljuvligt att gå igenom bilderna sen, kan fortfarande hitta godbitar. Här är ett av favoritporträtten, tackar för make ipen som är gjord av Merit och håret som gjorde av Salong mitt i stan.


Parfotografering med barnen..

Idag började vi dagen med en konsultation och avslutade den i stadsparken där jag fick äran att åter igen porträttera ett brudpar jag fotograferade för några år sedan. Åsa och Marika som fick detta i födelsedagspresent så meningen var att det skulle vara en överasskning men tror att det var någon som försa sig om den biten igår ;)
 
Det blev en familjefotografering med parets söner som hade fullt sjå med varandra och kanske inte alltid ville fastna på bild men skam den som ger sig jag såg nog en hel hög med leenden när det väl begavsig till att få härja runt i lekparken och med ett leende på läpparna går jag nu igenom alla de underbara utomhus bilderna jag fick denna kväll. Här är ett axplock ifrån dagen och jag hoppas på fler såhär givande och glada familjefotograferingar under sommaren :)
 
 
 

Första studiofotograferingen

Och såhär glad kunde man vara då. En 8 månaders liten kille som inte alls hade lust att sitta still men det är ju det som gör att man fångar ögonblicken och alla små hyss :)

Imorgon är det bröllopskonsultation sedan fotografering ute i naturen. Ser jag verkligen fram emot.


Fotografering där modell söker till agenturer

Ibland får man i uppdrag att fotografera modeller som söker till agenturer. Rena fotograferingar där det ska vara enkelt, snygg ljussättning och gärna ingen retuschering.

Detta var en sådan fotografering och där underbara Merit på Make Up store stod för makeupen på modellen.

Älskar denna ljussättning och svart vita bilder är jag något svag för så blev väldigt glad när även det önskades. Har fått riktigt bra respons på denna bildserie vilket då är ännu roligare när man själv känner att det gick riktigt bra.

Några av dessa bilder i denna serie pryder nu även en vägg i studion, love it!


Makeup photoshoot

Ibland behöver jag öva på lite annorlunda makeup på mina sminkmodeller. Igår var en sådan dag. Lite roligt när man går igenom stan och folk funderar varför min modell är helt orange i halva ansiktet. Det väcker tankar, vilket är bra särskilt nu när man springer runt i sina nya arbetskläder så det faktiskt syns att man jobbar som fotograf och make up artist.

Det blev en trip till Rothoffsparken och en hel del krälande i gräset så jag kom hem med lite mysiga bett här och där. Ska lägga ut lite fler bilder under dagen men börjar med denna:


Bokad för Boudoir

Boudoirfotogradering i all ära i naturligt ljus och vackra kurvor. Det är vad jag kallar kvinnligt och otroligt vackert. Annars är jag svag för en höggravid kvinnas vackra former.

Att få föreviga en kvinna inför sin stora dag när hon ska dela sitt liv med sin älskade och bara vara hans till livet skiljer dom åt, att få vara med att få skapa detta minne av hennes naturliga jag med naturligt ljus helt utan blixtar är något av det roligaste jag vet och jag hoppas verkligen jag får göra om detta fler gånger i år.


Dagens instagram..

Dagens, dagens alla har vi våra dagens.. Dagens mat dagens egoism dagens outfit och allt annat som alla vill visa upp. Själv försöker jag spara ber bilder på make up jag tycker om och idag när jag invigde make up stationen i studion fick jag äntligen till en vettig bild som visar färgerna och skuggningen jag lagt så nu är jag nöjd och körde en instagram på det innan jag började jobba på Make Up Store idag.

Fantasyblush i ögongloben med en liten förstärkning av rising sun, morning breze över hela ögonlocket samt suddning med muffin som även fungerade som highlighter och en liten uppljusning längst in i ögonvrån. Kajalen vanilla på undre ögonlocket. Eyeliner på det, me like! Allt från Make Up Store.


Retuscherar ifrån studioinvigningen..

Produktiv morgon, innan barnen vakna hann jag uppdatera mina barns förskolas hemsida som jag har ansvar för. Hann även få till en del bilder ifrån invigningen som jag ska dela med mig av ikväll tänkte jag ni får en sneak peek här nedan dock ;)

Idag är första dagen jag lämnar båda barnen på dagis för att åka ner till min studio och arbeta, känns underligt men ska bli kul. Till en början så ska jag montera bilder och dona lite sen är det jobb på make up store mellan 13-16. Roligt med omväxlande arbete ibland.


Gårdagens invigning avnjuts även idag..

Även om det känns som om jagvhar blivit lverkörd av tåget så sitter gårdagens ljuva smak av invigningen kvar. Vill pter igen taka alla som var nere och hälsade på mig. Ni som ej hann ner kan jag hälsa välkomna Måndag - Torsdag välkomna mellan 11-17:00. Det är lite fotograferingar och konsultationer bokade i veckan men annars är det fritt fram och komma ner och prata lite. Idag är det mys med mina små ljuvliga som jag ej sett på hela veckan, monterade denna på min allra minsta igår i ett minialbum så den får ta och pryda dagens inlägg.
 
   
        

Studioinvigning:

Tackar alla underbara som kommit med blommor idag, har fått en hel trädgård, tackar Merit på Make Up Store som gjort make upen på modellen här nedan och även Nina Prenkér som ordnade håret. Och alla underbara kunder nya som gamla det är ni som gör att jag kan öppna min egna studio på riktigt :)
 
 

Fotobloggar
Toppblogg.se