Dagens..Gravidfotografering

Bjuder på denna ikväll och imorgon händer något väldigt speciellt men det tar vi då nu njuter vi av denna underbara bild på min älskade väninna som säkert startat lite värkarbete idag. Väntar med spänning medans jag retuschera resten från dagen..
Retuscheringsdags..

Såhär kan en hel arbetsdag se ut för mig då jag sitter vid datorn och bara retuscherar. Idag har jag bildvisningar och sitter därför och kikar om jag missat något inför dagens visningar då jag självklart vill att kunderna skall få se de allra bästa på sina små.

Idag har jag gjort en annorlunda retuschering. Brukar göra en och samma grundretusch på alla bilder och ibland när jag tycker det passar blir det vintage stuk på det hela.

Detta är inte från dagens bilder utan en av favoriterna från sommarens alla utomhusbilder.
Makeupartist javisst..!

Jag lägger ju ut många bilder på barn och bröllop just nu men det är ju inte allt jag jobbar med. I år fick jag äran att sminka 2 blivande brudar och sen har det mest varit beautymakeup och till några modeller men ibland får jag ju för mig att göra något galet.

Det var maskerad på mina barns förskola och då gäller det att passa på att spöka ut sig när man får så detta är ju ett praktexemplar på när jag vill göra något mera galen makeup än en vardagsmakeup som jag tycker är roligare att visa.

Sen har jag en förkärlek till clownmakeup, fråga mig inte varför det bara är så. Stormhatten är ifrån rekvisitaförrådet i studion, love it!
Startar morgonen med instagram..

För det var ju ett tag sen och vad lägger jag ut denna morgon, bilder på barnen, frukosten eller morgonkaffet? Nepp sprang förbi min korksamling som jag sparar till lite inredningsdetaljer och funderade på hur många cava/champagneflaskor som avverkats här hemma.

Något svag för champagne tror jag. Nästa planerade inköp är firandet fredagen den 13e då är det exakt 3 månader sedan jag sa ja till min bättre hälft..

De tre senaste i instagramnen går ut på champagne, BTS från helgens bröllop och lite inredningsdetaljer jag håller på med..


Bröllopsfotografering med detaljer..

Jag älskar detaljer och ibland när jag får äran att fotografera mina vänner så är det ju extra speciellt och känns ännu bättre när man får till det precis som man tänkt sig. 

Till varje bröllop gör jag en moodboard där jag lägger upp bilder med en viss pose, ljussättning eller med en viss känsla i bilden för att få till unika bilder till varje brudpar. Detta syns nog mest på mina macrobilder på ringarna då jag alltid strävar efter att ha olika bilder på alla bröllopspar. Jag vill att alla par skall känna sig speciella, det är deras dag och jag önskar de allt gott och vill verkligen få till minst en magisk bild från varje fotografering sen ska resten vara bara underbara ;)

Just dessa bilder är som sagt speciella för att jag är vän med bruden men även för att jag fick till några av de bilder jag sökt inspiration från väldigt länge, det värmer i hjärtat när jag sen visar bilderna för bruden och hon inte kan sluta bläddra igenom dom. Då har jag gjort mitt jobb!
En liten preview från gårdagen.,

Längtar tills jag får sätta tänderna i dessa bilder och få börja retuschera dom till bildvisningen för det finns så mycket mysiga bilder och brudparet var så avslappnat och improviserade en hel del utan att jag behövde dirigera dom så de flöt på riktigt bra utan mina direktiv så en bild bjuder jag på idag, EN bild är allt ni får ;)
BTS - Bröllop

Igår fick jag med en ljuvlig assistent när jag fotograferade bröllop. Inte alla dagar man har den lyxen eller den turen att dessutom få lite Behind The Scenes bilder.

Igår trotsade jag dessutom mina egna naturlagar när jag klättrade upp på ett hustak för att fotografera brudparet ut över vattnet något jag i vanliga fall inte gör, varför jo för jag är höjdrädd! Men vad gör man inte för en bra bild och när man väl är inne i sitt jobb kan man ju inte fega ur, då är det bara att köra!

Tack Elin för hjälpen idag, det är nu du skulle haft en blogg så jag kunde länka till dig men visa dina BTS bilder kan jag ju iallafall visa, tack så mycket! ;)Idag fotograferas det bröllop..

Idag är det novemberbröllop. Något jag längtat så efter denna trista höst det livar verkligen upp när man får en utomhusfotografering med ett kärleksfullt bröllopspar. Längtar efter att få se buketten idag för den ska vara spektakulär så den har jag förväntningar på.

Har dessutom en assistent med mig idag så det ska bli lite extra roligt att arbeta när jag har ett "levande stativ" med mig då kan man göra så mycket mer. Sitter och kikar igenom detta pars moodboard och hoppas verkligen att det blir som jag planerat.

Lite rekvisita ska med idag så som paraply, resväskor och två skyltar som jag använde på mitt senaste bröllop vilket dessutom råkade vara mitt egna.

På tal om det, det KOMMER ett stort inlägg om mitt bröllop med frieri, vart vi gifte oss och mina bröllopsporträtt men de kommer fredagen den 13 december. Otroligt passande datum tycker jag.

Så idag bjuder jag på en av mina känsliga bröllopsbilder, för mig iallafall. Jag fotograferade en väninnas bröllop och det blev väldigt känslomässigt och fick till helt fantastiska bilder.
Att fotografera nyfödda..

Är något av det svåraste jag gett mig in på men det absolut roligaste och när man får till de där riktigt speciella bilderna och skapar magi då är lyckan gjord.

Jag försöker att planera så att alla får en unik bild ifrån sin fotografering, en bild som ingen annan har. Därför har jag alltid en konsultation innan jag fotograferar vad det än nu må vara för typ av fotografering. När det gäller nyfödda får man tänka ett snäpp längre och planera noggrannare. Säkerheten kommer först och föräldrarna måste känna sig tryggare i vad jag gör.

Just nu är jag inne på temafotograferingar när det gäller nyfödda och det betyder att jag formar fotograferingen efter vad föräldrarna gör  i sitt jobb eller på sin fritid. Detta för jag inte vill bli en studiofotograf som bara släpper in och gör allt på löpande band. 

På min mest omtalade bild har jag en sovande bebis som ligger på en gitarr där jan man prata säkerhet. Skulle aldrig lägg upp ett barn i position, gå därifrån och tro att jag hinner ta ett kort innan barnet far i backen. Nej säkerheten först och föräldrarna nära till hands och lite retuschering så får man till de bilderna.

Bilden jag visar idag är en bild som sover på en sadel, så där fick jag med mitt tema där jag visar vad modern sysslar med på sin fritid och på så sätt har jag gått ett steg längre i min fotografering med en bild som föräldern kan relatera till och som passar just dom. Nöjda föräldrar och glad fotograf det kan inte bli bättre än så.

Godmorgon!

Glöm sömnen..

Att sova verkar ju vara överskattat, varje natt i snart 2 veckor vaknar jag efter 4 och kan inte somna om. Huvudet går på högvarv och verkar inte vilja lugna ner sig. Ligger och planerar helgens bröllopsfotografering, lika bra att få något gjort när sömnen ej vill vara med... Snark.. 
Home Deco DIY

När jag inte fotograferar så roar jag mig VÄLDIGT mycket med att dekorera och inreda vårt hem som var nyrenoverat när vi flyttade in men så mycket roligare med mer färg och mina egna ideer får ta plats. Köpte ett fönster i våras varför vet jag ej men ville ha det då och nu har jag köpt en gigantisk printer på 1 meter som printar fotopapper, canvas och fineart papper och den måste ju användas.

Så tog favoritbilderna på barnen ifrån somras då halva vardagsrummet är fullt med bilder på mig och den nyblivna maken och printas upp dem sen montera dom på kartong så de ej fallerar i den så kallade ramen jag fått till det är ju inte vara att printa och sätta in i fönstret och tro att det skall hålla det måste klistras upp på något för att hålla inte bara montera något bakom bilden då jag vill att det skall hålla en tid och här är då resultatet:

Det vackraste som finns..

..är nog en höggravid kvinna. Så därför är det extra roligt när jag får sådana fotograferingar och ännu bättre när jag får göra fine art bilder på dom. Love it!
Jump around..

I somras bar det av till min moder i Norge och NU hamnade det på instagram efter jag öppnat mina bilder och retuscherat dom så här är en otroligt glad dotter som äntligen fick hoppa i Gjevlivatnet i Oppdal, Norge..
Då har man blivit moster..

Så har det kommit en liten son till i släkten, det behövdes så nu har mitt minimonster en till killkompis att leka med sen han får bara växa till sig lite. Var på fotografmiddag igår i Nyköping när jag fick den underbara nyheten att det kommit en liten kille till världen. Så nu längtar jag tills jag får besöks honom och självklart kommer kameran att få följa med. 

Så jag bjuder på en bild ifrån en av årets  nyföddfotograferingar:
Kluven - Självporträtt

Ibland känner jag mig lite såhär kluven, har så mycket ideer och projekt som bara vill ut och tänk om jag fick fria händer och bara skapa det jag vill. Det ska man väl kanske ha lite ekonomi till det kostar ju lite med rekvisita till alla bilder jag vill skapa, får börja i liten skala och fortsätta på min bucketlist men flera av sakerna är redan avklarade, känns bra 😊
2 månader som fru..

Idag firar vi hela 2 månader som gifta och vad är nu skillnaden nu när vi är man och fru? Har fortfarande samma namn men det skrevs på och skall ändras idag, har redan hus, bil och två vilddjur till katter däremot ett nytt kök, ett nytt rum till sonen, nytt vardagsrum, en fortfarande blödig fru när hon spelar musik på sina bildvisningar då hon valt att ha samma musik på dom som till bröllopet hon gick in sida vid sida om sin far och ett vagt minne av hela bröllopsfesten. Dags att gå igenom och retuschera sina bröllopsbilder kanske?

Här är ett smakprov iallafall ☺
Generationsfotografering del 2

Mormor, moder och barnbarn. Visst är det härligt när man får chansen att fotografera en generation och dessutom fångar en bild som verkligen visar släktdragen och glädjen?!

Full fart i studion när lilltösen fick härja vilt med pappa sin medans mormor satt framför makeup spegeln. Och fin blev hon på bild bara det är ett plus :)
Generationsfotografering i studion..

Idag bar det av ner till studion för att sminka och fotografera en mycket trevlig mormor. På köpet kom även hennes dotter som gett henne detta i present och hennes barnbarn. Eftersom jag redan lagt ut generationsbilden på facebook hamnar bilden på lilltösen här på bloggen. 

Att sedan den minsta kära modern råkar vara lite mer eller mindre ingift i släkten är bara ett plus när man fick träffa sin kära kusin också 😘
Boka årets julklapp:

Säljes även som presentkort så passa på att göra er bokning redan nu..


OBS gäller ej bröllop!
Work in progress

Sitter och retuscherar lite modellbilder ifrån fotograferingen i Bruket i Hälleforsnäs. Med en så färgglad makeup ska man kanske inte göra en vintage retuscheringen men den blev ju så snygg, eller vad säger ni?
För inte så länge sen - Graviditet

För inte så länge sedan satt jag i mitt fönster och funderade på när mitt minimonster skulle kika ut till våren. Just nu har jag en syster som sitter och funderar på vilken dag hennes lilla troll behagar att kika fram. Vilken dag som helst nu och jag längtar tills jag får komma och föreviga den lille. Har hundra idéer men ska nog behärska mig till iallafall tre sen får jag väl åka en vända till för en fotografering.

Moster väntar nu!!!
Maskerad & fotografering

Kan det bli bättre?! Åter igen gick jag chansen att spöka ut mig och då passade jag åter igen på att köra en clownsminkning. Är något svag för det 😉
Vart är snön

Har en dotter som tjatar om snön och frågar mig när den kommer. Har inget svar på den frågan men jag antar att det hon egentligen undrar är NÄR hon kan göra detta igen:
1 års fotografering

Ikväll fick jag återbesök av en liten kille. För ett år sedan förevigades det här charmtrollet när han bara var några dagar gammal och ikväll förevigades han för sin ettårs fotografering. Har haft den turen att få föreviga hans två systrar och en gravidmage innan syster ville kika ut. Inte alla som har den turen att få följa en familj och se barnen växa upp.

Det ger en ro och lycka i själen ☺
Beauty Shot

Resultatet från dagens Beauty Shot. Makeupen står Gina på Makeupstore i Eskilstuna för och till detta porträtt satte jag in ett färgfilter i studion för att få in lite mer färg mot den svarta bakgrunden. Håll till godo:

Dags att börja blogga igen..

Nu är skolfotosäsongen över och dags för mig att ta mig tiden att blogga. Vilket är precis vad jag ska göra just nu.

Frågan är vad det första blogginlägget skall handla om efter så långt uppehåll.

Kanske en preview ifrån dagens photoshoot med dagens underbara modell. En hel del bilder många skratt och underbar make up ifrån Gina på Make Up Store här i Eskilstuna. De färdiga resultatet får ni se senare..
Fotobloggar
Toppblogg.se