Fotostudion har öppet hus imorgon:

Och då har jag halva priset på fotograferingstimmen på alla nya boxningar för dagen så det gäller att passa på!

Jag och min kollega kommer att fotografera alla barn som vill och som fått en ansiktsmålning hos Lets Move som tillhandahåller det. De har även hoppborg och en barnloppis så passa på och kom förbi!
FF för fitnessfotografering:

Igår kom Nadja som är PT på Actic här i stan över på besök i studion för lite nya fitnessbilder. Svart bakgrund, fineart ljussättning för att få fram lite linjer och muskler och en hel del skratt.

Det är så en fotografering skall vara, grym och avslappnad. Vi körde lite bilder utomhus men de får jag bjuda på en annan gång då jag inte riktigt hunnit med att göra klart den specifika jag valde ut ifrån dagen.

Tills dess får ni kika på en riktigt fit tjej:
Paint and Shoot - Färgglad fotografering

Den här första Paint and Shoot fotograferingen gjorde jag för väldigt länge sen och alla som känner mig eller har mina visitkort känner nog igen det underbara färgglada barnet som jag inte kommer ifrån att byta ut, jag bara älskar just den första bilden.

Han var riktigt sur under fotograferingen men vad gör det när man ibland får till dessa guldkorn även om jag bjuder på lite söta små miner på bilderna med.

Däremot rekommenderas inte att göra dessa bilder när man är helt ensamt med barnet om man inte vill ha det väldigt färgglatt där man är, sen så blev det till att köpa nya vinylbakgrunder då färgen vägrade gå bort från golvet, bara ett tips!

Han hamnade även i fototidningen i förra året så han har synts en hel del. Och som sagt behöver jag säga det igen, jag ÄLSKAR denna första bild!

Bjuder på lite bilder från familjefotografering och min lilla tös som så tydligt visar att hon älskar lila på bild. Lite svårare med henne dock att få på bild då hon visste att hon ju inte fick kladda och ha sig och detta var när jag hade studion hemma.Smash the cake..

För ett år sedan hade jag en ettårsfotografering med sonen som då blev hela 1 år. Han fick en färgglad tårta att demolera något de flesta barn brukar tycka är jätteroligt. Sonen tyckte mest att ballongerna var intressanta och fotografen fick kämpa för att få till lite bilder.

I år blev han fotograferad i ett påslakan. Detta var en utmaning, både i om jag skulle sitta i påslakanet eller om han skulle göra det. Får tacka maken som står ut med mina upptåg. Kläderna hade den bestämda tvååringen bestämt själv det skulle prompt vara en body med väst och fluga men detta blir vid en senare visning. Då jag nu sitter vid årets bilder och skall göra klart får de vänta men nu bjuder jag på Smash the cake från 2013:
Varierande fotograferingar..

Om man kikar tillbaka på den senaste tidens fotograferingar så har det varit en otrolig blandning på det jag arbetar med vilket skänker mig otrolig glädje och lycka över det jag jobbar med. Inte alltid man får jobba med det man älskar här i livet.

Det har fotograferats möhippa i studion, gravid och Nyföddfotograferingar så i denna vecka har det bara varit retuschering och montering som gäller för mig. Jag har dessutom tagit tag i att gå igenom mina bilder och säkerhetskopierat. 30 000 bilder var inte att leka med helt otroligt att man fotograferar så mycket.

Bjuder på några otroligt glada fröknar från möhippan för nu ska jag klä mina monster och sen jobba järnet idag!
Påsklovsfotografering?

Dags att boka in årets påsklovsfotogfaferingar, se erbjudande här:
Dags för studentporträtt?!

Våren kommer med stormsteg och då är det dags att skapa lite minnen. Studenten är något ni bara gör en gång i livet och det är då jag passar på att vara där..

För att boka student maila till: kristin-photography@live.se
Det badas i studion ibland..

Denna lilla tös har jag följt sen hon låg i mammas mage och det är alltid lika roligt när nya tider bokas upp och vi pratar ihop oss om hur fotograferingen ska gå till. Denna gång badade vi i studion, är riktigt glad över mina välinvesterade vinylbakgrunder jag har.

Nästa gång är hon 1 år och då bär det av ut med en Smash The Cake fotografering och på den plats hon förevigades som nyfödd och även när hon låg i mammas mage. Ser SÅ fram emot det men tills dess ska jag njuta av alla dessa bilder jag ska retuschera:
Jag kommer aldrig föda barn igen..

För två år sedan tog min mor och kastade sig in i bilen för att köra 9 timmar raka spåret till mig. Varför kan man undra?! Jag var gravid och väntade mitt andra barn i en kropp som inte är skapt för att vara gravid. Havandeskapsförgiftning, högt blodtryck, en bebis som ej växer i magen som läkaren var vecka undersöker via ett 3D ultraljud för att leta efter dolda sjukdomar eller annan orsak till varför han växer som han ska. 

Resan jag hade med min första dotter var värre trots att jag var sjukare med min då väntande son som strax skulle kika ut i världen. Att i 10 veckor få höra att man letar fel och ej kan förstå varför barnet växer är nig något av det värsta man kan höra. Det gör inte saken bättre att jag då blev beordrad sängläge och fick ligga i en soffa i 10 veckor för att minska risken att föda för tidigt. Man blev härdad redan där helt enkelt. Trots allt slit kom hon en månad för tidigt genom ett akut kejsarsnitt, fullsmord med fett så man knappt såg ansiktet på tösen och med en vikt på hela 2300 gram. De första timmarna i livet tillbringade hon med sin ack så nervöse fader på neonantal då jag låg på uppvak.

Med sonen blev det värre med kroppen mer än det psykiska jag hade med min dotter, jag slapp min foglossning men insjuknade mycket snabbare denna gång. Åter igen var det kontroller och sjukhusbesök minst en gång i veckan. Samma läkare som oroade sig för samma saker och som sökte efter dolda fel. Förklaringen blev till slut havandeskapsförgiftning. I slutet minns jag att då jag knappt orkade någonting så boade jag så mycket jag kunde medans min mor och sambo skällde på att jag skulle ta det lugnt. Dagarna innan han kom envisades jag med att fotografera mig och min sambo i studion något som inte var så populärt av min sambo men hade jag inte fått till de bilderna hade jag nog varit vansinnig.

Självklart gick vattnet när min moder efter att ha tagit hand om mig några veckor funderade på att åka hem. Perfekt tajming. Ringde sjukhuset och då det var en månad kvar tills jag skulla föda och jag var en riskpatient så var det bara att åka. Väl på sjukhuset var vi tvungna att släcka lamporna och sambon satte på iPoden för att vi skulle ha något att lyssna på. Bon Iver var något av det första som spelades och jag tror vi han med en halv låt innan vi låg i gapskratt på sängen. En tid innan hade vi sett en sketch med Justin Timberlake som spelade Bon Iver på saturday night live och om ni inte har sett den SE den, det går ej att lyssna på Bon Iver efter det!

Så fort jag fick en värk så rasade hjärtljudet och sköterskan sprang in och ut och sa att allt var lugnt vilket vi förstod rätt snabbt att det inte var. Jag fick testa på lustgas, himla spännande att ge en människa som inte tål mediciner, tror jag svimmade vid varje värk med en oroad sambo vid min sida. Efter att de sänkt den 3 ggr funderade de på hur i hela friden jag kunde svimna trots det. Sen gick det fort och då oron verkade vara på topp så när det väl var dags stod det en läkare med sugklocka, en läkare från NEO, två sköterskor vid min mage son hjälpte att trycka ut bebisen och säkert någon annan i vimlet bland folk. Fort gick det och denna gång fick jag hålla honom i min famn innan han försvann upp til NEO med sin far, en klump på 2406 gram.
 
När allt var över och lugnet hade lagt sig frågade de om jag ville se moderkakan, visst sa jag och då såg jag något som resulterar i att jag aldrig kommer föda fler barn. Har aldrig sett så mycket blodproppar och det var då jag förstod hur sjuk jag var och hur lite näring mins barn måste få av mig. Jag har två friska barn och haft en väldig tur, är inte så säker på att jag skulle få ett friskt barn till.

8 dagar låg vi på NEO och efter 7 dagar hade jag tappat all min vikt jag gått upp, helt otroligt med tanke på hur jag åt men åter igen min kropp var inte frisk. Och nu sitter jag här två år senare när sonen snart fyller 2 och funderar på hur tiden innan verkligen var och vad jag gjorde. Kom knappt upp för trapporna, hade svårt att gå och andas utan att det kändes som jag skulle svimma. Tackar min mor och min älskade man som tig hand om mig så och var med när mitt minimonster kom till världen, det var SÅ värt det men nu är det över..

10 fotograferingar fick han genomlida min stackars liten bara för att mamma älskar Nyföddfoto och här är nog favoriten eller iallafall en av dom jag fick till:
Fotopromenad..

Söndagen den 13e april bär det av. Årets första fotopromenad.
Klockan 11:00 träffas vi i Rothoffsparken på baksidan av cafet.

På plats avslöjas det första temat som inom en viss tid skall förevigas. Följ gärna #eskilstunafotoklubb på instagram för mer information och tagga #eskilstunafotoklubb_fotopromenadapril under dagen så kommer vi dra en vinnande bild vi delar med oss av på hemsidan.

Att ha ett instagramkonto är inget måste bara ett sätt att kunna se alla underbara bilder som kommer tas under dagen.

Ett tips för er som har ett makroobjektiv ta med det!

Promenaden är öppen för alla även icke medlemmar. Efter promenaden som kommer vandra längs delar av ån och munktell så tänkte vi ha en fotofika på Cafe  Lilltuppen. Där kan man beställa deras goda räkmacka om man önskar eller så kan man bara ta en kopp kaffe så därför skulle en anmälan till promenaden vara bra.

Anmälan gör ni till: 
kristin-photography@live.se 
med namn och gärna ett telefonnr. Vill ni beställa en räkmacka, meddela även det så jag kan förbereda cafet.

Jag som är admin på instagramkontot och som håller i promenaden tillsammans med Lina Löfgren ifrån Fotoklubben heter: Kristin Lundberg 
Fotobloggar
Toppblogg.se