Boudoir Workshop

I söndags höll jag i en boudoir workshop där jag hade planerat 3 olika fotograferingar med en modell. Jag planerade allt ifrån poser till makeup då jag även sminkade modellen.

Vi började i studion med en octabox som ljuskälla. Mest för att alla inte har många blixtar då är det enklare att lära sig arbeta med en. Det blev en lite hårdare stil då vi fotograferade emot en knallrosa bakgrund.

Sen blev det lunch på Cafe Lill Tuppen som har de största räkmackorna i stan, ligger i Radenascherkedjorna ett bra tips. Vi fotograferade sedan nästa uppsättning i naturligt ljus från ett fönster och där hade jag planerat in några annorlunda poser men de bilderna visar jag senare.

Sista uppsättningen var en utomhus session och där får man tänka till lite så man ej stör sin omgivning. Så här bjuder jag på några av mina bilder ifrån min första egna workshop jag hållt i med Boudoir/Morgongåva som inriktning.

Så finns det några som går i giftastankar och vill ge bort detta som morgongåva till sin blivande så vet ni vart jag finns :)


Workshop med sneak peek..

I fredags hade jag en workshop där vi arbetade med naturligt ljus. Vi började dock i studion med en lättare ljussättning med en snootcon samt modell.

Sedan bar det av för lite lunch på Cafe Lill Tuppen i Radermarschersmedjorna där vi även fortsatte workshopen i det naturliga ljus vi hade tillgång till, där kom även denna bild till.

Dagen avslutades med ett gäng fotografer som gömde sig i buskarna för att fotografera modell genom material framför kameran, något som såg riktigt roligt ut. En helt underbar dag som dock avslutades med att jag blev av med min iPad när jag packade in bilen men men inte mycket att göra åt.


Gafflar blir "bildramar"..

Mina tolv gafflar som folk trodde skulle bli namnkortshållare till borden på bröllopet var ämnade för något helt annat.

Nog för att man kan ha dom till det eller ha dom till sina visitkort så var detta inte tanken för min del. Bilder skall ståuppare dom så de blir som mindre stativ. På så sätt kan man byta ut bilderna vartefter. Vad för bilder som skall stå i dom är en annan fråga ;)


Bröllopsretuschering - Bildvisning imorgon

Sitter med en uppsjö av bröllopsbilder som jag går igenom tills imorgon när jag ska visa bilderna för brudparet. Samtidigt som jag kikar på bilder från 2 andra bröllop och funderar hur jag skall lägga upp våran bröllopsfotografering.

Att agera fotograf på sitt eget bröllop är inte en lätt uppgift och något jag måste planera noggrant. Stackars blivande make som får stå ut med det men om man vill spara 15.000 på bröllopsfotograf så får det bli så(något som jag annars skulle lägga ut)

Plus att jag kan och vill, jag har så speciella saker som händer och ser ut på ett visst sätt på mitt bröllop så jag vill nog ha den portfolion för mig själv.

Tills dess bjuder jag på en duobild där ena bilden är inspirerad av de gamla 40-tals bilderna på stela bröllopspar med inslag av vad brudparet har för intressen och den andra är till för att lätta upp stämningen och temat lite. I love it!


Pyssel till bröllopsdagen..

Med lite inspiration och en hel del finurlighet så kan man skapa de mest fyndiga saker om man har lite fantasi, tänk bara vad snyggt de här kommer att pryda bordsdukningen när jag är klar med dom.

Sen är då frågan vad man skapar av 12 silvergafflar..


Bröllopsporträtt - Planerar för morgondagen

Planerar och packar för morgondagens bröllopsporträtt och under tiden kan man ju gå igen den senaste bröllopsfotograferingen och här är ett litet guldkorn ifrån ett klassiskt bröllopsporträtt ifrån dagen.

Längtar tills imorgon när jag även skall få lägga makeupen på bruden. Ska gå igenom moodboarden som vi byggt ihop dagen till ära och packa kameraväskan. Godnatt..


Bröllopsmakeupen..

I år har jag sminkat två budar till deras stora dag och fler blir det. Trenden visar att de flesta gärna vill ha jordnära toner med något litet inslag i färg på ögoneen eller läpparna. Så nu för att visa att jag gör annat än att bara fotografera bröllopspar här får ni se bilder på när jag arbetar som make up artist.
 
 
 
 

Vigselringen berättar vem du är..

När jag planerar bröllopsfotograferingar så försöker jag återspegla parets personlighet i just bilden med vigselringarna. Detta har resulterat i att de placerats på gitarrsträngarna när brudgummen varit musiker, på en analog kamera när bruden gillat att fotografera, i en bok när vi fotograferat i ett bibliotek. Det har också resulterat i att jag inte har en bild som är som någon annan och är ett sätt för mig att utmana mig själv genom att försöka ge brudparet unika bilder under sin fotografering.

För mig är det rätt så givet att återspegla min fotografiska anda och att min sambo är Liverpool fan något jag kommer återkomma till senare. När jag nu får mina idéer så märker jag väldigt fort när jag väl bestämt mig för en viss bild jag vill ha på min bröllopsfotografering på min stora dag att jag ibland får med mina bilder när jag fotograferar andra. Något tokigt när jag förevigar bilder jag själv egentligen vill ha på mig själv ;)

Så som ni ser förevigade jag senast ringar på en kamera något som skulle återspegla mig själv, vi får väl se vad det blir för macrobilder till slut... Några förslag?


Upside down motion - Dancers

Mina sidoprojekt med mina dansare som jag älskar att fotografera och som skall ge betraktaren en tanke och en chans att behöva tänka mer än EN gång när denne kikar på mina bilder är en utmaning jag bara älskar.

Detta är ett av mina konstprojekt som jag hoppas ger utdelning en dag men just nu mest en hobby när dagarna går förbi som fulltidsarbetande fotograf och make up artist.

Jag hoppas att detta är en sådan bild som får dig att tänka även om det mesta avslöjas i rubriken så gömmer det sig mer i bilden än vad man kan tro ;)


Den "NYA" kameran har anlänt..

Då har man blivit med ny kamera igen, ny och ny är ju frågan för mig är den ny och efter dagens bildvisning skall den med mig och inspektera Rothoffsparken där den aka invigas. Var och köpte en rulle svartvit film för att sedan upptäcka att kameran redan var laddad med en rulle, alltid lika spännande när man köper begagnade saker.

Nu aka den analoga Minoltan ut på äventyr!


Bröllopsplanering på 60 dagar..

 
 
Om 60 dagar vaknar jag upp och hoppas jag är fru Sipilä. Just nu sitter jag och går igenommina egna bröllopsporträtt jag tog på ett ljuvlig brudpar i Flen i lördags och inser att jag nu måste sätta fart och få ordning på alla detaljer av mitt eget bröllop. Har ej fått några adresser av sambon ännu så vi får se om jag kan dra dom ur honom de närmsta dagarna så jag kan skicka ut INBJUDNINGAR som är alldeles försent men vad gör man när man får planera själv ;)
 
Så från och med nu kommer bloggen handla om hur man planerar ett bröllop på 60 dagar något jag gett mig tusan på att klara av! Något som är underbart när man får äran att fotografera och även i detta fall sminka bruden är att man finner mycket inspiration till sitt eget bröllop, det värsta måste nog vara att jag alltid lyckas fotografera de bilder och ideer jag själv vill ha till min bröllopsfotografering och när jag gjort en bild på ett bröllop till ett annat par så vil jag ju åter igen försöka skaffa något unikt till mig själv. En ond cirkel det där.
 
Tills jag börjat visa hur långt jag kommit med mina ideer och planer så bjuder jag på en bild ifrån lördagens ljuvliga brudpar där jag även står som make up artist.
 
       
 
Ps, jag vet att det står fel på bilden men det bjuder jag på idag då jag bloggar på min iPad och ej kan ändra det. ds...

Fotobloggar
Toppblogg.se