Bildvisning med 1 årsporträtt..

Sitter och förbereder två bildvisningar till imorgon ( idag då detta inlägg publiceras) en Gravidfotografering med ett underbart par och en liten familjefotografering med en två månaders.

Tills dess kan jag alltid kika på den senaste bildvisningen med en Smash the Cake fotografering strax runt sin ettårsdag. En bildvisning som gick riktigt bra med många mysiga bilder och en hel underbar SAAL bok som jag fått göra till mina återkommande kunder.

Älskar att se de små växa upp och man får följa med dom ett steg i taget:
Underbara gravidmage..

Klockan är åtta i skrivande stund och jag har precis satt mig för min första kopp kaffe i soffan. Eftersom jag verkar vara den enda som inte kan sova i huset så passar jag på att göra något jag tycker är otroligt roligt, att retuschera.

Igår hade jag en riktigt rolig sista minuten fotografering i studion. Blev kontaktad bara för någon dag sedan om jag hade tid för en Gravidfotografering och att den blivande modern redan var i vecka 36, det är i precis den veckan jag inte brukar vilja fotografera i då magen sjunker när barnet fixeras.

Så på min lediga dag bokade jag in en fotografering med kort varsel och pga detta så hanns det inte med någon riktig planering kring bilderna utan jag fick göra lite som jag ville. 

Vintage hade jag iallafall förstått att de gillade så jag planerade utifrån det. Dock så hade jag haft migrän i två dagar så huvudet var ju inte på topp när jag väl skulle fotografera men vad gör det när man har en såhär vacker blivande mor framför kameran. Många parbilder blev det också men de skall först paret se på sin bildvisning innan jag delar med mig av dom ☺

Detta mjuka skimrande i bild skapades faktiskt direkt i kameran så inte mycket som då behövs göras för att göra bilden ännu vackrare än vad den redan är..
Barnporträtt i studion..

Ibland är det himla roligt att gå tillbaka till bilder man inte sett på ett tag. Förra vintern fick jag fotografera den här lille killen som var en otroligt glad och härlig knodd. Det är helt underbart när de små kryper tätt intill och skall kika på bilderna tillsammans med fotografen det värmer lite sådär extra precis som det gjorde när lillkillen här gästade studion.
 
Anledningen till att jag kikar på äldre bilder är för att jag blev lite nyfiken på vad jag gjorde förra året, kan vara rätt lärorikt att kika igenom och se vad man gjort och vad man känner för bilderna idag.
 
Lite vintage stuk på den här killen så det blev vintage retuschering rakt igenom, and i got to love hes smile!
 
 
 

Family of six- Familjefotografering med udda vinkling..

Vanligtvis så brukar man när man tar familjebilder ha en hel familj uppstyltade i studion i olika gruppformationer så därför tänkte jag köra en annan vinkling där man har det yngsta barnet i fokus på de flesta bilder. De minsta växer ju så fort så ibland är det otroligt roligt att bara få skapa de är annorlunda fotograferingarna.
 
Jeans är ju något som är tidlöst och som alltid återkommer om man kikar på gamla fotograferier så därför känns det som ett vinnande val när man skall tänka på utstyrsel. Sen att detta skulle passa som en otroligt snygg jeansreklam i vissa fal gör ju ingenting då känns det som om man fått till ett snyggt foto.
 
Första bilden jag gjorde la jag ut för en månad sen den så kallade "jeansreklamen" nu är det dags för uppföljarna:
 
 

Bröllopsporträtt i Sundbyholm i september..

I september hade jag en dag där jag fotograferade och förevigade inte bara ett utan två bröllopspar. detta var det första paret ute i Sundbyholm. Löven hade börjat falla men det var fortfarande väldigt grönt på träden. Vi började i allèn och fortsatte ner till bryggan där det hade lagt sig en svag dimma över sjön.
 
Detta skapade helt magiska ögonblick och jag fick ihop otroligt mycket fina bilder men med två olika inriktningar en väldigt grön och somrig och sen denna underbara med dimma.
 
Dags att kika på nästa års bröllop så känner ni någon som skall gifta sig eller går ni själva i giftastankar. hör av er så tar vi en fika i studion, dricker lite kaffe och har en konsultation för att bygga ihop just era bilder till er stora dag.
 
 
Håll till godo:
 
 

Nyföddforografering i mörkret..

Nu när vi går mot mörkare tider kan jag inte låta bli att le när jag får gosa med de allra minsta mirakel som finns. Sitter och går igenom rekvisita som skall inhandlas i år.
 
Det blir nya wraps, filtar, hårband och kanske en swadle i färgerna som verkar härja i mina bilder. Grå, lila och jordtoner har jag en förkärlek till så mer av den vadan kommer komma in i förrådet. Smakar det så kostar det.
 
Om inte det är nog har jag skrivit in mig på en workshop med Nyföddfotografering till våren så jag får finna lite ny inspiration och utvecklas ännu mer då detta är något jag verkligen vill pyssla ännu mer med. 
 
Kanske dags att annonsera lite mer om detta, en affisch på sjukhuset kan ju inte skada.
 
Detta är en liten en som jag fick äran att fotografera och mysa några timmar sen i veckan. Bara längtar till jag får visa resten av bilderna för familjen:
 
 

If ballerinas were human..

Att vakna en timma innan väckning för att huvudet går på högvarv när jag planerar nästa Ballerina fotografering är ju spännande, bara att jag kan komma på det mitt i sömnen. 

I helgen startade jag upp min nya sida på Facebook som heter just "If ballerinas were human" det är en samlingsportal där alla mina bilder på ballerinor i udda miljöer kommer att samlas. Utöver min historia om ballerinor och om de är mänskliga så finns även The Afterlife, bilder som inte passar i mina övriga kategorier och som fått denna som namn efter min utställning 2012 då allt startade. 

Något jag märkt denna helg då jag fotograferat i City Husets galleria är hur mycket jag utvecklats inom detta och vilken kick det ger mig att skapa dessa bilder.

Broken Dancers, som namnet och bilderna visar så är det min bild av överarbetande och något skrämmande bilder av dansare i ibland något ruskiga miljöer.Jag har ju även ett tema som jag gör varje söndag inte alltid med mina dansare men de senaste 4 veckorna har dansarna fått ställa upp på min makeup som jag försöker hålla uppe och där jag lägger på en clowninspirerande makeup, något jag fastnat för genom åren. Varför vara så allvarliga här i livet 😉
Därav namnet: Clownface Sunday.Så, detta var en kortare presentation av vad jag gör just nu och jag hoppas ni finner det intressant och följer mig och mina dansare med våra upptåg,behandlas the scenes bilder och härliga bilder. Lite undervattensbilder kommer även komma upp för visning. På Facebook finns vi på: If ballerinas were human vilket är samma namn som på instagram. Ha nu en underbar morgon!

Nyföddfotografering på dagordningen..

Idag ska jag åter igen få göra något jag älskar och det är att få föreviga de allra minsta. Tycker det är helt underbart att få vara med och skänka minnen när de är så små. Mellan 7-14 dagar är en ålder som är perfekt för just nyföddfoto då de är enklare att placera, inte så torra i hyn och har tappat naveln.

Idag ska jag arbete lite mer med sjalar är det tänkt och jag har legat hela morgonen och planerat hur jag vill göra. Nu hoppas jag bara att jag får en samarbetsvillig liten kille och kan få till de där magiska bilderna. 

Har gått igenom att nyföddrekvisita här hemma och upptäckt att jag köpt på mig en hel del genom åren så props finns det gott om.

Tills att jag har bilder från dagen bjuder jag på bilder från den senaste fotograferingen med en nyfödd liten pojke: 
Fotobloggar
Toppblogg.se