TÄVLING:

Ta chansen att vinna ett presentkort på en fotograferingstimme hos mig. Dela mitt inlägg på min Facebooksida: Kristin Lundberg - Photography

För chansen att vinna..
Årets sista makeup?

Sitter och kikar på lite sminkningar jag gjort under året och lagt ut och funderar på vad jag ska göra för roligt som sista makeup. Det måste ju vara något annorlunda, min clownmakeup var ju något utöver det vanliga men kan kanske skippa det till nyårsmiddagen i pr ;)På fötter igen med lite nyföddfotografering..

Nu har jag legat nästan hela julen och inte mått något vidare, hög feber och lite mediciner på det. Blev en tripp till akuten med så man fick hjälp på em gång väldigt behövligt och tacksamt.

Så igår gav jag mig på en nyföddfotografering på ett något större liten bebis, fyra veckor brukar ju bara fotografera dom innan dom är 14 dagar så var lite osäker på hur rörlig hon skulle vara. På första timmen hade vi hunnit med två uppsättningar och fotograferat något jag aldrig hunnit innan. Det ska ammas och bytas på och gosas lite innan man kan sova annars. Men igår gick det fint.

Så nu sitter jag här vid min dataskärm och detta leende äv.vad som möter mig.
Vinterporträtt..

För ungefär ett år sedan hade vi snö och jag fotograferade modeller i brudklänning ute i snön. Kallt var det men bilderna blev ju underbara och nu väntar jag in snön här..
Årets julklapp..

Egentligen är ju detta något min blivande make fick den dagen vi gifte oss i morgongåva. Ett fotbollsspel men den kom inte förrän igår och nu är den ÄNTLIGEN monterad och den första matchen är invigd. Förlora med en boll men det kan jag ge honom. Så inga fina flashiga bilder idag då jag står och printar utan bara lite om "årets" julklapp till odågan ;)

Årets julklapp.. En undervattenskamera?!

En Nikon 1 AW 1 till min undervattensfotografering står på fotografens önskelista i år. I vår släpper Nikon även en speedlightblixt till denna kamera så nu kan jag nog snart inte vänta längre.. Vi får se vad jag fotar med i vår..
Mina bröllopsbilder & 3 månader som gift..

För snart 9 år sedan i januari träffades jag och min bättre hälft och kära odåga. Ett år senare, 2006 så förlovade vi oss. Vi har haft helt skild uppfattning om hur vårat bröllop skall se ut.
 
Han har trott att jag vill ha ett stort sagobröllop i kyrkan men tänk så fel man kan ha. Vi kom iallafall överens om att när den ena ått med på den andres villkor skulle denne fria. eftersom min käre odåga trott att jag ville ha allt så stort så började tiden rinna iväg och till slut tröttnade jag på att vänta. kan han inte fria nej men då gör jag det och gör jag det då är jag så jävlig rent ut sagt jag kan vara.
 
Så en kväll i januari när han kom hem ifrån jobbet så slog jag tag i saken och friade och det gjorde jag geno att visa hur mycket jag ville gifta mig, jag friade i tidningen. Ni ser en bild här nedanför på tidningsurklippet vi hade på bröllopet.  
 
Datumet var ju redan bestämt, min turdag är fredagen den 13e och det fanns bara två sådana datum 2013 så i september skulle det bli av. När allt var klart och vi till och med bokat en präst som dessutom vigt min mor, min bror, min syster och många andra i släkten (skulle ej haft en präst ifrån början) så kom bara den sista frågan. VART skulle vi gifta oss? Då jag haft min studio mitt på torget i Eskilstuna så har jag spanat ut över torget och där ligger centrum biografen så en kväll när vi satt och funderade skojade jag och sa att där kan vi gifta oss för där finns det ju iallafall sittplatser och alla kan se då de kommer sitta i nivåer.
 
Kvällen slutade med att jag skickade ett mail till SF Bio och de svarade att självklart kan ni få göra det fast på RIO, sagt och gjort fredagen den 13e fick alla bröllopsgäster vänta utanför Akropolis för att sedan bli guidade till vigselplatsen som ingen förutom toastmastern visste om. Sen blev det bröllopsfotografering efter det och självklart tog jag våra bröllopskort, vi gjorde även en testfotografering innan för att se om vi skulle lyckas med detta och jag råkar älska de bilderna därför dyker de upp först.
 
Så håll till godo här kommer vårat bröllop som jag lovat att visa upp...
 
 
 
 
 

Jag friade till min odåga..

Och denna bild skickade vi ut till familjen för att berätta att jag friat och att han sa ja..

Hur?! Jo det kommer jag berätta i eftermiddag då jag livat att få ut med mina bröllopsbilder jag tog på oss och visa idag då kommer jag berätta allt om mitt frieri, bröllopet och visa lite personligt material..

Varför just idag? Jo för vi har varit gifta i 3 månader idag och vi gifte oss fredagen den 13e september..
Förbereder för morgonens nyföddfotografering..

Och innan ska man väcka barn, utfodra vilddjuren och gärna få i sig en kopp kaffe.bilen är redan packad sen igår med all rekvisita och kameran såklart nu är det dags att packa in mig i bilen, with me luck!

Kan hoppas att jag får bjuda på en preview sen.. 

Julklappar och värdelösa mobilbilder.. Godmorgon!

Igår blev det lite kvällspyssel då jag monterade en tavla till svärfar, dotra fick bestämma ramen till farfar, väldigt viktigt tydligen. Hon passade även på att testa min nya rekvisita jag fått hem, älskar dessa pannband och hon är ju så söt i dom :)

Sen donade jag med att montera isär en tavla jag köpte på auktion i helgen. Istället för att göra griffeltavlor denna gång fick den utsmycka en annars mycket tom vägg, det blir mer auktioner i helgen kan jag säga för nu har jag nya projekt på G.

Dags att förbereda för dagens nyföddfotografering men först kaffe, godmorgon..


Kan inte sova med snarkande tös..

Ännu en gång vaknar jag mitt i natten och kan inte sova, hör sonen bluddra i babymonitorn innan han somnar om och tösen ligger bredvid och halvsnarkar i takt med att hon ska rulla in sig i täcket. Kollar på väckarklockan som säger åtta och funderar på vart maken är som verkligen borde vara hemma nu efter nattens jobb. 

Det är då jag inser att väckarklockan går fel, jag är klarvaken och klockan är 5, SUCK! Ska jag börja få svårt att sova igen då. Sitter och kikar på bilder på telefonen ifrån Norgeresan i år men fastnar på en instagrambild på sommarens Syskonfotografering av barnen, den enda jag fått till och inser hur lyckligt lottad jag är som nu har två friska barn. Det kunde man ju inte tro mör man var gravid.

Så att inte få sovmorgon gör nog inget när jag får vakna upp till dessa två charmörer.. Gör ett försök till, godnatt! 

Makeupstore slutar med sin tidning?!

Lite sur är jag allt när jag får veta att make up store inte skall fortsätta med sina tidningar. Jag älskar ju deras tidningar som jag som så många andra make up artister samlar på för inspiration. Blir lite ledsen i ögat över detta..

Förra vintern så hade make up store här i Eskilstuna levande skyltdockor med klänningar och makeup från deras underbara Bonbon look och jag var då inte sen med att fotografera modellerna. Det blev helt magiska bilder och jag kan fortfarande ta fram bilder och retuschera om jag vill.

Ordnade så jag fick tillgång till ett garage och fick sådan otrolig kontrast i bilderna. Så denna typ av bilder och underbara kreationer kommer jag verkligen att sakna:

Behind the Scenes med Instagram

Inte alltid jag har den turen att få några BTS bilder men på senaste fotograferingen i studion så tog modern och fick till lite bilder på hur jag arbetade lite roligt att se.

Bjuder även på en till bild från fotograferingen:


Mirror mirror.. Who's the cutest baby of them all?

Speglar och studioporträtt är något jag annars alltid ratar. Tror att de flesta vet vad jag skriver om när jag säger porträtt mot spegel i studio. Dessa är jag lite allergisk mot då alla ser likadana ut och det verkade vara på modet när folk åkte och hade sina modell för en dag fotograferingar. Inte riktigt så som jag jobbar.

Så det tog emot lite när jag i förra veckan tog ner en spegel till studion men jag hade dock en anledning. Jag skulle fotografera en 3 månaders som kommit för tidigt. Detta blir lite svårfotograferat men jag älskar utmaningar. När bebisen tycker det blir lite jobbigt att lyfta på huvudet när hen ligger på mage och man kan inte göra en nyföddfotografering. För att komma bort lite ifrån att bara ta kort ovanifrån tog jag hjälp av spegeln och fick till bilder när hen kikar rätt in i kameran via spegeln.

Igår grävde jag lite djupare i detta och gjorde en fyra månaders fotografering på samma sätt. Här är första bilden jag fick till 😊

Barnfotografering på schemat..

Vaknar av att jag hör att min son står och drar i persiennerna via babymonitorn och pratar och sjunger kan inte ha en bättre väckarklocka.

Apropå inlägget igår, det blev en liten kille och jag längtar till jag får se honom men får börja med morgonens 3 månadersfotografering först.

Igår fick jag ner en liten kille som levde livet i studion varav föräldrarna trodde att han inte fastnade på bild. Tji fick dom när jag gjorde i ordning andra bilden jag tog igår och så här sött blev resultatet:
Bebis, bebis, bebis...nu kommer hen..

Blev väckt av att en av mina närmaste älskade väninnor har fått värkar och nu ska föda barn så nu kan inte jag sova. Sist hon födde barn och gången innan det då var de inte länge på BB innan de åkte hem. Vid första barnet fick jag se miraklet redan dagen efter men jag tror inte jag har sådan tur denna gång.

Tänk om det kommer en liten prins till världen nu och håller tjejerna sällskap. Är så spänd och hoppas verkligen att allt går bra för mina kära små och att jag får se bebis snart. Sen kan vi ju hoppas att denna fotografering går bättre än den förra ;)

Så nu bjuder jag på en bild ifrån senaste barnet: 
Me, myself and him!

Sitter och leker med hjärtat mitt. För 20 månader sedan fick lillen stå ut med 10 st nyföddfotograferingar. Utomhus, fineart som de jag nu visar, high key och med all min rekvisita jag då hade. Så tio helt skilda fotograferingar fick jag till med mitt lilla hjärta.

Just nu sitter jag och väntar på att få hem den nya rekvisitan för 2014. Det blir i en ny studio med naturligt ljus, en ny vinylbakgrund, några luvor, blöjskydd, trassel och pannband.

Längtar något till jag får inviga alla underbara små ting. Just nu har jag 3 väninnor som skall få vilken dag som helst så inom kort fylls bloggen med ännu mer ljuvliga små bebisar.

Dagens macro..

För ett år sedan blommade rosorna i trädgården vilket jag tyckte var mycket underligt då det var mitt i "vintern".
Passade då på att använda mitt macro objektiv jag använder alldeles för sällan och då kom denna bild till.

Har startat en veckoutmaning där jag planerat att göra minst en macrofotografering i veckan med olika teman så har ni ett tema på lager dela med er!?
Möhippa i fotostudion..

Igår blev en spännande dag då det dök upp eller snarare ner ett gäng som hade en möhippa för dagen. Otroligt spännande att få vara med om detta då det inte händer så ofta. Makeup av en blivande brud och sen fick följet gå för att bruden skulle kunna känna sig lugn för att kunna posera.

Ska bli så kul att få visa bilderna för henne sen men tills dess bjuder jag på bilder från sommarens senaste Boudoir där jag både sminkat modellen och fotograferat:


Fotobloggar
Toppblogg.se