Nyföddfotogrfering 2 veckor

Siktter och går igenom alla bilder som skall retuscheras på denna underbara lilla tös. Åh vad jag älskar att fotografera nyfödda, det ger mig ro i själen och jag sitter alltid med ett leende när jag kikar på alla bilder. Hoppas nu kunderna blir nörjda över alla fina bilder.
 

Glad Påsk!

        

Bröllopskonsultation idag

Om ni läser detta just nu så sitter jag förmodligen och dricker en latte med ett brudpar som jag planerat en bröllopskonsultation med idag. Det är i mina gamla hemtrakter där jag r uppväxt så det blir lite nervöst. Jag har fått inställningen att detta brudpar har många ideer och vill väldigt mycket vilket jag bara älskar för då får man alltid göra något annorlunda under fotograferingen vilket fotografen uppskattar. så nu önskar vi mig lycka till!
 
      
 
 

Newborn - 2 veckor gammal

Nyföddfotografering är något av det roligaste jag vet så när sonen kom till världen, trots att han kom en månad för tidigtt och vi låg på sjukhus i över en vecka så blev det hela 10 nyföddfotograferingar med olika teman och rekvisita. Än idag finner hag bilder aom jag tycker är helt underbara och som jag gärna delar med mig om, även om jag är partisk :)
Boudoirfotografering - Vintage

Igår var det som sagt en heldag med boudoirfotografering. Cupcakes (goda som alltid) från www.kristin-photography.se.mumsa.se ingick, en hel del skratt och denna vacjra modell. Håret ordnat hos Nina Prenker hör i staden och sminket ordnat på Make Up Store i Eskilstuna av söta lilla Zabina. Här är några av bilderna som togs igår kch fler kommer, vänta ni bara.
 
 
 

Vintage boudoirfotografering & konstfoto på schemat idag.

Sitter här kl 6 på morgonen och blir påmind om hur det är att vara mamma till två små jnderbara men ac så pugga vilddjur. Tösen har en hel konser för mig här och sonen han beundrar sin syster i vanlig ordning. Tror nog det är hans stora idol. 
 
Efter lämning idag bär det av till Bruket i Hälleforsnäs för genomgång av alla dess lokaler inför mitt kommande storprojekt med Pierre Pocs. Måla med ljus, i påsk har vi anlitat en av mina nära vänner en av mina ballerinor för att föreviga vår lilla bild. Utöver det så kommer det dyka upp en he del med bilder ifrån Bruket det närmsta året då jag jobbar på en ny utställning. Vet at fler och fler börjat sett mina ballerinor och jag kommer ibte sluta med at föreviga dom det lovar jag.
 
Efter det så väntar jag en leverans av underbara cupcakes som jag ska ha till dagens fotografering jag öven skall hinna med. Modellen har blivit skickad till Make Up Store idag och sedan vdare till Nina Prenker för att bli i ordingjord till dagens tema. Boudoirfotografering med cupcakes, vibtage tema och en liten bit av pinupp är vad som skall förevigas. Ska blk så roligt att se resultatet sedan, längtar redan.
 
men först KAFFE!

Årets maskeradtema!? - The incredibles

I år blir jag hela 30 år och i vanlig ordning så skall det donas med maskerad när hag fyller år. Detta år i allt störreutsträckning  än innan då jag fyller jämnt. Så nu alla som vet att ni alltid blir bjudna får ni hålla ögonen och öronen öpna för i år kommer jag vara tidig med maskeradtemat då jag förväntar mig välstuderade outfits som jag får fotografera dagen till ära. Ja jo det är ju 6 månader kvar men denna gång ska planerigen Vara i tid ;)
 
Förra året åkte dessa två underbara dårar på T-banan i Sthlm utklädda såhär för att sedan ta sig till ig i Eskilstuna. Nu är det dags gen.
 
      

Födelsedags firande och syskonfotografering

 
 
Idag fyller världens bästa moster år, livet börjar vid 50 har jag hört och ikväll är det fest. I somras fick jag äran att fotografera syskonskaran som väldigt sällan är samlade, min mor bor i Norge så de är sällan på samma ställe. Det är trevligt att se på bilderna avspeglingarna av de som har barnasinnet kvar, de som nästan skrattar åt sina syskon och de som ibland tycker att ens syskon är lite för mycket. Fint att se att hur gammal man än blir så finns allt detta kvar i en syskonskara.

Grattis älskade moster på din stora dag, din 50 års dag, hoppas hälsan är med dig och att vi ses snart.
 
 
 

Har ej kunnat blogga..

..på flera dagar.  Min app på Ipaden har loggat ut mig så fort jag ska försöka skriva något men nu så verkar det som om det ska fungera. Har fått installera om lite och passade på att ladda upp nya bilder så i nästa vecka kommer det dyka upp en hel del nytt material :)
 
På tisdag ska jag fotografera en till morgongpva med vibtage tema och cupcakes, det ska bli spännande kch guvande om något. Sen bär det av till Bruket i Hälleforsnäs där jag kommer starta ett gigantisk fotoprojekt som kommer fortskrida ett pr framöver med diverse teman. Till en början så skall jag och Pierre Pics roa oss med at skapa något ihop. En otroligt duktig fotograf jag funnit hör i min hemstad so verkar ha samma nyfikna anda som jag vad det gäller at experimentera med bilder så det ska bli spännande, JK Photography ;)
 
Nu söger hag godnatt för dagen.

Modevisning på Villa Etuna.

En lten sneak peek från gårdagens modevisning på Villa Etuna i samarbeten med Make Up Store i Eskilstuna, Nöjesliv/Hemmaliv, Guldklimpen, Kicks, Vero Moda, Hårdesign, och Lets Move Eskilstuna. Om det ej vore för dessa hade det aldrig blivit en visning och jag hade inte fått hoppa in som Make Up Artist för att sminka ngra av dansarna samt fotografera hela visningen. Fler bilder kommer men vi börjar med denna.
 
   
         

Tips på fotobloggar?!

Varje morgon sitter jag med min ditter vid frukosten, jag går igenom mitt spel, kollar mailen, aftonbladet och nyheterna, facebook och ibland fotosidan Men sen då? Nu vill jag ha tips på bra fotobloggar eller någon med inredningstips för jag tycker det ät jättesvårt att finna. Förut var ju blogg.se uppdelat så att man enkelt kunde gå in på en inriktning med just fotografering men så verkar de ej fungera idag så snälla tipsa mig :)

LomoChrome Purple 400

 
 
De som följt mig sen innan har kanske sett att jag jobbar med väldigt många projekt, därav bland annat IR-fotografering. Nu har jag precis köpt hem analog film. Denna film är helt ny på marknaden och heter aom rubriken. Den fungerar som IR fotografering med toner i färgen lila. DETTA blir ett spännande sommarprojekt kan jag lova.
 
Bilden är lånad ifrån hemsidan www.nookmag.com där det står mer intressant information om denna typ av film men i sommar blir detta ett nytt äventyr det vill jag lova!
 
 
 
      
 

Undervattensfotografering del 1

I somras hade jag två undervattensfotograferingar för att få fram bilder till en utställning jag hade på Eskilstuna stadsbibliotek under augusti månad. I sommar gör vi om det, med planerat ich mer detaljerat med mer rekvisita än sist. och som sag detta är bara ett av mina projekt denna sommar ;)
 
        
        

Workshop - Inspirationsdagarna

Då har jag varit iväg långt neråt i landet för att gå en kurs som heter inspirationsdagarna hos Mats Landerberg. En helt underbar kurs som har get mig ett helt nytt perspektiv på saker och ting, särskilt vad det gäller hur jag vill jobba som fotograf, vad jag vill uppnå och hur jag skall ändra mitt arbetssätt och mitt workflow.

Låt oss säga att det kommer att hända mycket i företaget i år. Inte nog med att jag ska ändra dessa delar så har jag även startat ett nytt projekt som skall bli väldigt spännande att arbeta med tillsammans med Pierre Pocs här i staden, en annan otroligt duktig fotograf som bara sprudlar av energi. Det ska verkligen bli otroligt spännande att få göra något nytt. Jag har även andra planer på att ta dessa ideer som vi ska jobba med in i mina nyföddfotograferingar.

Som sagt ett spännande år, kommer göra ett lite mer konkret blogginlägg senare idag då detta mest är mina tankar och funderingar jag delar med mig av. Idag är det torsdag och då ska jag få äran att vara med på vintagehoneymoon's blogg som besökte mig på bröllopsmässan. Spännande!

När fotografen är modellen.

Jag åkte ner redan i lördags till Trelleborg för att träffa min älskade kollega på Studio Blå i Trelleborg, Peter Löfqvist. Alldeles för mycket snack gjorde att jag kände att jag skulle ha velat åkt mycket tidigare då det kändes som att man inte riktigt hann med allt som vi ville prata om. Skippade till och med bastun, då är det illa ;)
 
Nog om det, jag frågade om han kunde ta en ny profilbild till min hemsida jag sitter och gör om, självklart svarade han och sen var vi igång. Nu brukar ju jag ha vanan att posera framför kameran men med Peter gick det inte att vara seriös och jag bävar för att se mina skrattattacker på bild sen. Men några guldkorn fick vi till och jag kommer ha en riktigt cool profilbild sen, det vill jag lova. Ni ska få se en sneakpeek redan nu då lilla Peter inte kunde hålla sig ifrån att pilla på några bilder.
 
 
           

Inspirationsdagarna i Ängelholm och hemlängtan.

Hur mysigt det är är att få träffa alla underbara fotografer och få så mycket inspiration som jag bara kan roffa åt mig här i Ängelholm så skär det i hjärtat nör man får prata med sin dotter i telefon som bara vill att man ska komma hem och min son, vad jag saknar honom. Stackars sambo som inte blir ämnämd här ;)
 
Men jag är hör i utbildningssyfte och redan igår började hjörnantiviteten rulla så jag kommer att sprudla av energi när jag kommer hem bara jag får vakna till först. Kursen äger rum på Mats Landerbergs gård här utanför Ängelholm och än så länge känns den givande, får göra en hel utvärdering sen. Ska bli spännande att se om man förändrar sitt företagstänk och säljarinriktning sen när man kommer hem.
 
Funderar starkt på att fotografera ikväll när vi kommer hem, jag biålr på ett vandrarhem som är ett stenkast ifrån vatnnet. Får knstagramma sen. Om någon är nyfiken på mina instagram så finns jag där under namnet mouzieephoto... Nu ska jag ducha sen sluka en frukost. Tills dess bjuder jag på en ännu mer saknad moder som bor i Norge och på denna. Ilden sitter hon med sitt barnbarn på sjukhuset för första gången och hälsar på:
 
              

Roadtrip och fotoäventyr

 
Nu har jag oackat väskan, kameran och lite andra små leksaker. Till en början bör det av ner till Trelleborg till en kollega, Studio Blå. Sen imorgon startar en workshop jag har anmält mig till. Åker ifrån man och barn så vi får väl se hur  det går. Första gången jag är helt utan minstingen så känns lite nervöst men det ska nog gå bra.
 
Det lär nog bli en hel del fotografering på vägen när jag får åka iväg på egen hand. Sen ska jag självklart sätta mig och skriva lite om mitt lilla äventyr.
 
Fick förresten ett roligt mail denna morgon ifrån Maria som har bloggen vintagehonnemoon.se där hon skriver att jag kommer bli omnämnd i hennes blogg på torsdag. Hon var i min montern och kikade på mina boudoir bilder jag hade lagt ut i min lilla box vilket hon verkade tycka om så det ska bli roligt att läsa om.
 
Tills dess bjuder jag på bilder frn min senaste bilder från min Norgeresa.
 
 
 

Paint & Shoot - Udda familjefotografering

Ibland är det roligt när fotografen själv får bestämma tema på en familjefotografering. Så blev fallet med dessa bilder då jag älskar när även föräldrarna är med och leker. Det blir mer livfulla bilder, goda skratt och helt underbara bilder. Att sedan få ett mail ifrån kund där de skriker ut sin lycka över bonusbilden gör att det är värt all städning efteråt då jag gjort det med ett leende ;)
 
Så till alla vågade sjölar där ute, oassa på att komma på en Paint & Shoot fotografering nu till våren!
 
   
 
 

Allt startade med min dotter - Fotografering

 
För över fyra års sedan kunde jag ha förlorat min dotter. Så går tankarna idag, då hade jag jobb på Skogaholms Bröd som orderplockare. Jag fick en otrolig smärta i magen under ett arbetspass som jag trodde berodde på foglossning, vad vet jag när jag väntar mitt första barn. Arbetsledaren gick förbi mig när tårarna rand för mina kinder och jag satt och väntade på att värken skulle gå över på en lastpall. Lite sköll fick jag och ett santal till akuten efter mycket tjat på mig blev till slut av. Jag är envis, lite för ennvis visade det sig efteråt. Inget fel på mig bara lite foglossning.
 
Efter många om och men bar det av till sjukhuset och efter ett ultraljud kch en kurva tagen på magen blev läkarna förbryllade då de ej fann något som var fel men att jag hade värkar. Till slut blev det ett vaginalt ultraljud som visade att hag inte nog med att jag hade värkar utan höll på att föda barn. Det blev ibgen skjuts tillbaka till arbetet som jag räknat med utan en övernattning och medicin som skulle stoppa värkarna. Bebisen i magen hade bara varit där i 26 veckor så om en förlossning skulle sätta igång kunde det gå illa. Särskilt med tanke på att bi sedan tidigare har fått höra att bebisen var något liten. Efter många om och men fick jag till slut åka hem med min sambo med ett villkor, sänglöge! Inget annat än sängläge. 
 
För att göra en otroligt löng historia kort så fick jag inte göra annat ön att ligga på siffan, öta mediciner varje dag för att stoppa vörkarna som kom dagligen, gå på kontroller på sjukhuset där det disskuterades hej vilt varför vprat barn var så litet som det var, vad som var fel. De letade fel på henne i 10 veckor och om knte det var nog så la hon sig med rumpan neråt, jag blev otroligt sjuk, fick karpaltunnelsyndromet och oron växte ju fler kontroller vi gick på, jag kan bara säga att min sambo är årets far efter allt han gjorde för mig under den här tuffa tiden, han var stak nör jag var svag, tog hand om sin skakande sambo som vissa dagar inte kunde stå på benen för de orkade inte bära henne. Han var min böttre häkft helt enkelt.
 
tösen kom till världen genom att vattnet gick och 1 timme efteråt hade jag redan öppnat 5 cm, det blev ett akut kejsarsnitt och ut kom en skrikande liten tös på 2300 gram och 42 cm lång som var FULL avv fett kan jag säga. Helt grå nu mär jag tänker efter. Jag fick se henne i 5 minuter innan hon togs ifrån mig kch hamnade på neonantal där hennes far fick ensam ta hand om henne i 4 timmar. 
 
Jag har sedan min dotter att tacka för allt, tack vare att jag låg på Neo så vill jag göra något med barn för barn, därav att jag nörjat med nyföddfotografing. Systemkameran inköptes hösten 2009, make up artist utbildningen blev av sommaren 2010 då jag öven köpte min Nikon D300s och startade mitt företag i november samma år. 
Äjag har lört mig fort oxh allt har gått så snabbt, jag har under denna tid även fått en son med en graviditet som jag aldrig gör om då min kropp ej är gjord för att böra barn. Men det är en annan historia ;)
 
 
 

Kasta inte bäver..

...i trähus..

Fick mig ett gott skratt denna morgon, sitter och dricker mitt morgonkaffe. Enda stunden jag iallafall försöker få en lugn stund här hemma och passar på att blogga lite. Fann en gammal bok jag skriver i här om dagen där jag skrivit ner lite tankar, citat ifrån barn och andra och där fann jag den. Min bäver diskussion. Haha, morgonhumor.

Inte fotorelaterat men jag fick mig ett leende på läpparna och så ska man börja dagen så innan jag lägger ut mina bilder från Bröllopsmässan så ska jag starta en ny kategori, där jag skriver mina tankar och ideer och planeringar!

Fotosessioner som är på gång, fotoprojekt som skall startas och tankar helt enkelt. Detta kommer bli en lite mer personlig kategori och inte mycket jag delar av mig privat men några tokigheter ska vi nog komma fram till.

Godnatt hjärtat..

Med denna lilla gosbild på mitt trötta minimonster säger fotografen och den trötta tvåbarnsmodern godnatt..


Bröllopsporträtt 2012

Ett av mina absoluta favorit porträtt är ifrån detta bröllop ifrån i somras uppe i Stockholm. Istället för att gå utanför kyrkan och ta kort på kyssen ville jag fotografera i motljus på mitt brudpar och även fånga lite av gästernas gratulationer. Idag ett himla bra val då detta porträtt är årets favoritporträtt på just bröllop.


Att fotografera dansare - En av mina passioner

För ungefär 1 år sedan förevigades den här bilden ute i snön i Sundbyholm. Detta var en bild i en serie där jag tog bilder på dansare i olika miljöer och fototekniker till en utställning på Eskilstuna stadsbibliotek som hade visning i hela augusti 2011.

Just denna fotografering tog endast 5 minuter, det var 6 minusgrader och Sarah som dansar balett på Balettakademin poserade skakandes i slutet av denna uppbyggda båt som ligger vid stranden. Då himlen var så otroligt vacker så var ett vidvinkelobjektiv givet för denna fotografering annars hade nog inte bilden blivit vad den är idag med alla färger.

Så håll till godo ni kommer att märka att det dyker upp fler ballerina bilder. Årets bildserie med nya utmaningar heter Dancers - The Afterlife och förhoppningsvis gör vi något spännande av dom med.


Bröllopsmässan Eskilstuna 2013

Lite bilder ifrån modevisningen som var i söndag på Bröllopsmässan som jag stod som utställare på. En hel del vackra bilder på ljuvliga modeller, klänningar, make up, håruppsättningar, buketter och underkläder fick jag. Här är några av favoriterna jag hunnit retuschera från den stora modevisningen.

Alla bilder tagna i naturligt ljus med mitt älskade fasta 50/1,4 objektiv.
 
 

Boudoir - Morning secrets

Då inviger vi posten med mina små temafotograferingar. Boudoir börjar sakta men säkert efterfrågas här i Eskilstuna vilket jag tycker är helt underbart då jag öskar att fotografera till morgongåvan. Det finns så många vinklar. Du kan fotografera fine art, romantiskt, vintage eller bygga upp fotograferingen helt efter dina önskemål och ideer så åt kreativiteten flöda, ingenting är omöjligt.

Idag tänkte jag visa och dela med mig av min lite mera romantiska sida där jag fotograferar i naturligt ljus, ljusa färger i kläderna, tända ljus, speglar, bokeh, reflektioner och såklart en blivande brud. Att kika in kameran är verkligen inget måste utan lyfter mer en sådan fotografering kan jag tycka då det hemlighetsfulla kan smyga sig på. Tanken är ju ändå att dessa bilder skall visas för din älskade och ges bort som morgongåva på morgonen av det stundande bröllopet.

Visar även lite bilder ifrån min BOX som man får om man bokar just denna typ av fotografering hos mig, för mer info och bilder kan ni kika in på hemsidan: www.kristin-photography.se

Som uppdateras i detta nu då även den ska matcha bloggen och fyllas på med många nya bilder för i år.

 

    
 
    
 
    
    
    

Ny fotoblogg - Bröllopsmässa igår


 
Då inviger vi bloggen med ett kort litet inlägg om bröllopsmässan igår här i Eskilsuna där jag stod i en monter och visade bilder och pratade med otroligt mycket trevliga människor. Det var fullt sjå hela dagen så när alla väl hade gått kände man sig som en säck potatis när man ej suttit på hela dagen. Men vilken dag sen och vilka bilder jag fått till. Tyvärr kan jag tydligen inte visa dom som jag planerat då de ej verkar vilja bli överförda till datorn så jag får helt enkelt bjuda på en ny blogg med en ny design och en  nytt nam helt enkelt.
 
Vad tycks?
 
Jag ska iallafall passa på att promota det nystartade cupcakes företaget som jag fick ett litet smakprov av igår. Min dotter har nu beställt cupcakes på sin födelsedag och det ska vi allt kunna ordna. det är ju inte så långt till Strängnäs och de är allt värda resan. dessa små smakbitar kan ni finna på: mumsa.nu
 
Perfekt till bröllopet, dopkalaset eller andra små festligheter.
 
Rekommenderas starkt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotobloggar
Toppblogg.se